New

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Facts about India - 2100 Questions and Answers -1

Facts about India - 2100 Questions and Answers


KAS, Degree Level & +2 Level Syllabus Based Questions and Answers: Fact about India - Questions and Answers

മത്സര പരീക്ഷകൾക്ക് ചോദിക്കുന്ന ഇന്ത്യയുമായി ബന്ധപ്പെട്ട  സമസ്തമേഖലകളെയും അടിസ്ഥാനമാക്കി തയ്യാറാക്കിയ 2100 ചോദ്യോത്തരങ്ങൾ 11 പേജുകളിലായി നൽകിയിരിക്കുന്നു. കൂടാതെ 12 മത്തെ പേജിലായി വിശദമായ ഒരു Study Notes ഉം നൽകിയിരിക്കുന്നു. ഓരോ പേജും Next അടിച്ച് കാണുക, പഠിക്കുക.

Facts about India -Questions and Answers -1

1. In Rajasthan, the Panchayat Raj system was introduced in
(a) 1950 (b) 1959
(c) 1960 (d) 1964
Answer: (b)

2. The major part of the Western Ghats lies in the state of:
(a) Tamil Nadu (b) Karnataka
(c) Kerala (d) Goa
Answer: (b)

3. Which religion belongs to the Lotus Temple in New Delhi?
(a) Sikh (b) Parsi
(c) Bahai (d) Jain
Answer: (c)

4. In which Indian State Pahari language is spoken?
(a) Assam (b) Bihar
(c) Jharkhand (d) Himachal Pradesh
Answer: (d)

5. Rajiv Gandhi was born in:
(a) Allahabad (b) New Delhi
(c) Mumbai (d) Dehra Dun
Answer: (c)

6. Where is the headquarters of CAPART (Council for Advancement of People’s Action and Rural Technology)?
(a) New Delhi (b) Mumbai
(c) Hyderabad (d) Kolkata
Answer: (a)

7. The State in India which has the largest number of Local Self Government
Institutions:
(a) Madhya Pradesh(b) Uttar Pradesh
(c) Maharashtra (d) Tamil Nadu
Answer: (b)

8. Which is the smallest district in the Indian Union?
(a) Lakshadweep (b) Yanam
(c) Mahe (d) Diu
Answer: (c)

9. The most urbanised state in India
(a) Maharashtra (b) Uttar Pradesh
(c) Goa (d) None of these
Answer: (c)

10. The Indian States which have an equal number of members in the Lok Sabha (42):
(a) Bihar and Maharashtra
(b) Tamil Nadu and Andhra Pradesh
(c) Andhra Pradesh and West Bengal
(d) West Bengal and Maharashtra
Answer: (c)

11. Arhai Din Ka Jhonpara, a mosque constructed during the period of  Slave rulers was situated at:
(a) Delhi (b) Ajmer
(c) Badami (d) Allahabad
Answer: (b)

12. Gopinath Bordoli was an eminent freedom fighter and recipient of Bharat Ratna belonged to the State of:
(a) Maharashtra (b) Asom
(c) West Bengal (d) Bihar
Answer: (b)

13. Amarnath is a holy place for:
(a) Hindus (b) Jains
(c) Buddhists (d) Christians
Answer: (a)

14. Lepchas are the tribal people in:
(a) Sikkim (b) Andamans
(c) Tamil Nadu (d) Orissa
Answer: (a)

15.  ‘The Pearl Harbour of India’:
(a) Tuticorin (b) Chennai
(c) Mumbai (d) Surat
Answer: (a)

16. The second-largest Union Territory in India, in terms of area:
(a) Andaman and Nicobar  (b) Delhi
(c) Pondicherry (d) Chandigarh
Answer: (b)

17. The most widely spoken foreign language in India:
(a) French (b) Arabic
(c) Portuguese (d) English
Answer: (d)

18. Which of the following is the biggest state-run organisation in India?
(a) Department of Defence
(b)Posts and Telegraph Department
(c) Railways
(d) Central Public Works Department
Answer: (c)

19. Which of the following states of the Indian Union does not have a bicameral legislature?
(a) Jammu and Kashmir   (b) Bihar
(c) Madhya Pradesh (d) Karnataka
Answer: (c)

20. The parent script of the Indo-Aryan and Dravidian languages:
(a) Kharoshti (b) Brahmi
(c) Arabic (d) None of these
Answer: (b)

21. A Bill is published in the Gazette of India after the:
(a) First reading
(b) Second reading
(c) Third reading
(d) Report Stage
Answer: (a)

22. National Institute of Nutrition is located in:
(a) Hyderabad (b) Indore
(c) Karnal (d) Bhopal
Answer: (a)

23. Zawar mines are in the state of:
(a) Bihar (b) Jharkhand
(c) Rajasthan (d) Madhya Pradesh
Answer: (c)

24. Almora hill station is in the state of:
(a) Uttarakhand (b) Kashmir
(c) Himachal Pradesh
(d) Assam
Answer: (a)

25. The coastline of India including those of the islands is:
(a) 15200 km (b) 7816.6 km
(c) 7516.6 km (d) 6200 km 
Answer: (c)

26. Arakan Yoma is an extension of the Himalayas located in:
(a) Baluchistan (b) Nepal
(c) Kashmir (d) Myanmar
Answer: (d)

27. The oldest inhabitants of India are considered to be:
(a) Negritoes (b) Mediterranean
(c) Mongoloids (d) Indo-Aryans
Answer: (a)

28. The State which instituted the Kanshi Ram Sports Award:
(a) Haryana (b) Uttar Pradesh
(c) Bihar (d) Jharkhand
Answer: (b)

29. The mountain range between Narmada and Tapti:
(a) Karakoram (b) Patkai
(c) Aravalli (d) Satpura
Answer: (d)

30. Which state has the lowest number of Members in the Legislative Assembly?
(a) Goa (b) Sikkim
(c) Manipur (d) Meghalaya
Answer: (b)

31. Bhilai Steel Plant is in the state of:
(a) Chhatisgarh (b) Bihar
(c) Madhya Pradesh
(d) Jharkhand
Answer: (a)

32.  ‘Tirich Mir’ is a mountain peak in:
(a) India (b) Pakistan
(c) Nepal (d) Bhutan
Answer: (b)

33. To which mineral ‘Raniganj’ is associated?
(a) Coal (b) Copper
(c) Diamond (d) Gold
Answer: (a)

34. The National Institute of Visually Handicapped is situated at:
(a) New Delhi (b) Dehra Dun
(c) Kolkatta (d) Chennai
Answer: (b)

35. Which Indian state has the largest number of Loksabha seats?
(a) Uttar Pradesh (b) Bihar
(c) Maharashtra (d) West Bengal
Answer: (a)

36. Gandhiji spent 2089 days in Indian prisons. Where was his last confinement?
(a) Aga Khan Palace, Pune
(b) Yervada jail (c) Thihar jail
(d) None of these
Answer: (a)

37. The venue of the first National Games held in 1985:
(a) Pune (b) Mumbai 
(c) New Delhi (d) Imphal
Answer: (c)

38. Tulu is a ….. language:
(a) Indo-Aryan (b) Dravidian
(c) Sino-Tibetan (d) Austric
Answer: (b)

39. Chandranagar, a former European colony was added to the State of ……. in 1954.
(a) Andhra Pradesh (b) West Bengal
(c) Tamil Nadu           (d) Orissa
Answer: (b)

40. The most abundant fruit in India:
(a) Jack fruit (b) Mango
(c) Guava (d) Apple
Answer: (b)

41. Govind Ballabh Pant University of Agriculture & Technology is the first agricultural university in India. It is in the state of:
(a) Uttarakhand (b) Uttar Pradesh
(c) Himachal Pradesh (d) Haryana
Answer: (a)

42. Dharavi, India’s largest slum is in:
(a) Delhi (b) Mumbai
(c) Chennai (d) None of these
Answer: (b)

43. Which port city in India is situated on Salsette island?
(a) Chennai (b) Mumbai
(c) Kolkatta (d) Visakhapatnam
Answer: (b)

44. Nagarjuna Srisailam sanctuary is the largest ……. In India.
(a) snake park (b) tiger reserve
(c) lion safari park (d) deer park
Answer: (b)

45. Parameswarakund is a place of pilgrimage in the state of:
(a) Assam (b) Meghalaya
(c) Manippur (d) Arunachal
Answer: (d)

46. During the epic period which region in India was known as ‘Pragjyotisha’:
(a)Orissa (b) Gujarat
(c) Assam (d) Bengal
Answer: (c)

47. The first expressway of India:
(a) Delhi-Kanpur              (b) Ahmedabad-Vadodara
(c) Chennai-Tambaram   (d) Jaipur- Delhi
Answer: (b)

48. Veeresalingam was a reformer in:
(a) Andhra Pradesh           (b) Uttar Pradesh 
(c) Punjab                             (d) Tamil Nadu
Answer: (a)

49. Who was known as ‘Socrates of Maharashtra’:
(a) Gopalakrishna Gokhale         (b) Feroz Shah Mehta
(c) K.T.Telang                            (d) B.G.Tilak
Answer: (a)

50. The new name of Sudhamapuri:
(a) Porbander (b) Gandhinagar
(c) Ahmedabad (d) Surat
Answer: (a)

51. The setting for Rudyard Kipling’s ‘Jungle Book’:
(a)Manas National Park
(b) Shivpuri National Park
(c) Corbet National Park
(d) Kanha National Park
Answer: (d)

52. The Virupaksha Temple is situated at:
(a) Puri (b) Mahabaleswar
(c) Hampi (d) Madurai
Answer: (c)

53. The largest religion in Lakshadweep:
(a) Hinduism (b) Islam
(c) Christianity (d) Jainism
Answer: (b)

54. The oldest municipal corporation in India:
(a) Delhi (b) Kolkatta
(c) Chennai (d) Allahabad
Answer: (c)

55. Madurai is situated on the banks of the river:
(a) Cauveri (b) Vaigai 
(c) Siruvani (d) Krishna
Answer: (b)

56. A hill station in India set up by Americans:
(a) Udagamandalam (b) Dehra Dun
(c) Kodaikanal (d) Shimla
Answer: (c)

57. Which type of landform is occupied by the largest portion of India?
(a) Mountains (b) Hills
(c) Plateau (d) Plains
Answer: (d)

58. Which country has the world’s highest percentage of arable land to the total geographical area:
(a) China (b) India
(c) Pakistan (d) Russia
Answer: (b)

59. The approximate number of villages in India is —— lakhs.
(a) six (b) seven
(c) ten (d) nine
Answer: (a)

60. ....... has the world’s largest cattle and buffalo population.
(a) China (b) Russia
(c) India (d) USA
Answer: (c)

61. Sanjay Gandhi National Park is in:
(a) New Delhi (b) Mumbai
(c) Chennai (d) Allahabad
Answer: (b)

62. The hottest period all over India:
(a) 3 p.m. (b) 1 p.m.
(c) 12.30 p.m. (d) 1.30 p.m.
Answer: (a)

63. Palitana in Gujarat is famous for worshipping places of —— religion.
(a) Buddhism (b) Jainism
(c) Parsi (d) Hinduism
Answer: (b)

64. The first Asian country to start Community Development Project:
(a) China (b) Pakistan
(c) India (d) Bangladesh
Answer: (c)

65. Chandranagar was formerly a ..... colony:
(a) British (b) Dutch
(c) Portuguese (d) French
Answer: (d)

16. Jog falls, the highest waterfall in India is situated in the river:
(a) Cauveri (b) Sharavati
(c) Godavari (d) Krishna
Answer: (b)

67. The Danish East India Company was formed in 1616.  ……… in Tamil Nadu coast was their main centre.
(a) Tranquebar (b) Pondicherry
(c) Chandranagar (d) Goa
Answer: (a)

68. Antarctica Study centre in India  is situated at:
a) Goa (b) New Delhi
(c) Visakhapatnam (d) Tuticorin
Answer: (a)

69. The old name of ‘Rashtrapathi Bhavan’:
(a) Viceregal palace (b) Executive Mansion
(c) Imperial palace (d) None of these
Answer: (a)

70. Pragathi Maidan, which is famous for trade fairs, is situated in:
(a) Bangalore (b) Chennai
(c) New Delhi (d) Mumbai
Answer: (c)

71. In which Indian state Asia’s first oil refinery was established?
(a) West Bengal (b) Maharashtra
(c) Assam (d) Gujarat
Answer: (c)

72. The place which is known as the “Mecca of temple architecture”:
(a) Tanjavur (b) Khajuraho
(c) Mahabalipuram(d) Ellora
Answer: (b)

73. Longest tributary of Indus:
(a) Jhelum (b) Chenab
(c) Sutlej (d) Ravi
Answer: (c)

74. Namdapha Tiger Reserve is in the state of:
(a) Assam (b) Meghalaya
(c) Manipur (d) Arunachal Pradesh
Answer: (d)

75. In Uttar Pradesh, the seat of the High Court is:
(a) Allahabad (b) Lucknow
(c) Kanpur (d) New Delhi
Answer: (a)

76. In which year Indian National Congress approved the Basic Education System propounded by Gandhiji?
Answer: 1938

77. In which year was the Champaran Satyagraha?
Answer: 1917

78. Name the Governor-General who introduced Doctrine of Lapse:
Answer: Dalhousie

79. The first British Viceroy of India:
Answer: Lord Canning

80. The first woman President of the Indian National Congress:
Answer: Annie Besant

81. The town bombarded by Vasco da Gama during his second visit as the local ruler refused to expel Muslim traders from there:
Answer: Kozhikode

82. Who repealed the Vernacular Press Act?
Answer: Lord Ripon

83. Who was the Viceroy when the Indian Penal Code was brought into effect?
Answer: Lord Canning

84. Who was the Viceroy when Queen Victoria was declared the Empress of India in 1877?
Answer: Lytton

85. In India, the death anniversary of Gandhiji is observed as:
Answer: Martyrs day

86. The famous leader whose birthday falls on the birthday of Lal Bahadur Shastri:
Answer: Gandhiji

87. Who was the Congress president when Jawaharlal Nehru was appointed as the chairman of the National Planning Committee constituted by INC?
Answer: Subhash Chandra Bose

88. Who was selected as the second person to observe individual satyagraha in 1940:
Answer: Jawaharlal Nehru

89. In which year Mahatma Gandhi became the president of Indian National Congress:
Answer: 1924

90. Jawaharlal Nehru attended Congress session as a delegate for the first time in 1912.  Ite Besantwas held at:
Answer: Bankipur

91. Jawaharlal Nehru became the President of the Indian National Congress for the first time in:
Answer: 1929

92. Jawaharlal Nehru Port is situated at:
Answer: Mumbai

93. Jawaharlal Nehru was born in 1889 at:
Answer: Allahabad

94. Which state was given the status of ‘associate state’  in 1974?
Answer: Sikkim

95. Who was the President of the Indian National Congress during the Quit India movement?
Answer: Maulana  Abul Kalam Azad

96. In which railway station of South Africa, Gandhiji was thrown out of a train?
Answer: Pietermaritzburg

97. Who was the president of India when Bangladesh was formed in 1971:
Answer: V.V.Giri

98. Lal Bahadur Shastri is the first Prime Minister to be born in the 20th century. He was born in:
Answer: 1904

99. The jurist who gave a verdict in Gandhi assassination Case:
Answer: Atmacharan Aggarwal

100. The second President of  Indian National Congress:
Answer: Dadabhai Navroji

101. Which commission was enquired into the assassination of Indira Gandhi?
Answer: Thakkar Commission

102. Which portfolio was taken over by Jawaharlal Nehru from VK Krishna Menon in the wake of the Chinese aggression of 1962?
Answer: Defence

103. Birla House, where Gandhiji was assassinated, is in:
Answer: Delhi

104. For how many days Gandhiji was imprisoned in South Africa?
Answer: 249

105. In his life, Gandhiji has undergone imprisonment for ...... days.
Answer: 2338

106. Jawaharlal Nehru met Gandhiji for the first time at the Lucknow session of the Indian National Congress held in the year____ :
Answer: 1916

107. Subash Chandra Bose became the President of  Indian National Congress for the first time in:
Answer: 1938

108. The journals ‘Al Hilal’ and ‘Al Balal’ were launched by:
Answer: Abul Kalam Azad

109. The Prime Minister of India when India celebrated the golden jubilee of its independence:
Answer: I.K.Gujral

110. What was the post held by Gandhiji in NatalIndian Congress in South Africa?
Answer: Honorary Secretary

111. Who authored Gandhiji’s favourite prayer ‘Vaishnava Janato’?
Answer: Narasimha Mehta

112. Who became the acting prime  minister of India after Jawaharlal Nehru:
Answer: Gulsarilal Nanda

113. Who formed the Widow Remarriage Association in Poona?
Answer: Dhondo Keshav Karve

114. Who wrote ‘India Divided’?
Answer: Dr Rajendraprasad

115. Who is known as the father of Indian Politics and Economics?
Answer: Dadabhai Navroji

116. In which year did Gandhiji establish Sabarmati Ashram?
Answer: 1917

117. Gandhiji conducted his first Satyagraha in South Africa to protest against: 
Answer: Asiatic Law Amendment Ordinance Bill

118. In 1878, some of the followers left the organisation led by Keshav Chandra Sen and formed a new organisation named Sadharan Brahma Samaj. Who among the following was the leader of it?
Answer: Anand Mohan Bose

119. The Mauryan emperor who gave attention to Municipal administration:
Answer: Chandragupta Maurya

120. The Viceroy when Rowlatt Act was passed?
Answer: Lord Chelmsford

121. Which event in Buddha’s life is symbolized by Stupa?
Answer: Mahaparinirvana

122. Who launched the journal ‘Pakhtoon’?
Answer: Khan Abdul Ghaffar Khan

123. Who led Adi Brahma samaj after the schism in Brahma Samaj? 
Answer: Debendranath Tagore

124. Who wrote ‘Essays on Gita’ and ‘Life Divine’?
Answer: Aurobindo Ghosh

125. Who is regarded as the first great leader of modern India?-
Answer: Raja Ram Mohun Roy

126. Who became the President of the Indian National Congress for the longest continuous period before independence?
Answer: Maulana Abul Kalam Azad

127. Who founded Bharatiya Vidya Bhavan?
Answer: K.M.Munshi

128. Who authored ‘Mathavilasaprahasanam’?
Answer: Mahendravarman I

129. Whom the British called ‘the father of Indian unrest?
Answer: Bal Gangadhar Tilak

130. The author of ‘Unhappy India’:
Answer: Lala Lajpat rai

131. Which place was a factor of conflict during the tripartite struggle:
Answer: Kanauj

132. Who founded the Tatvabodhini Sabha in 1839?
Answer: Debendranath Tagore

133. Who were the Bose brothers in the national movement?
Answer: Sarath Chandra Bose and Subash Chandra Bose

134. The author of Hind Swaraj?
Answer: Mahatma Gandhi

135. In which state Porbander, the birthplace of Gandhiji is situated?
Answer: Gujarat

136. Who represented the Hindu community in the Second Round Table Conference’?
Answer: Madan Mohan Malavya

137. Who founded the famous Hindu College in Calcutta?
Answer: David Hare

138. The leader who ended Satyagraha at Guruvayur as directed by Gandhiji: 
Answer: K.Kelappan

139. Vernacular Press Act was passed in:
Answer: 1878

140. Which Indus valley site is situated near the Gulf of Cambay?
Answer: Lothal

141. Who coined the term Pakistan for the first time?
Answer: Rehmat Ali

142. Who led the march in connection with salt satyagraha in Tamil Nadu, from Thiruchirappally to Vedaranyam?
Answer: C.Rajagopalachri

143. Who said ‘Political freedom is the life-breath of a nation’?
Answer: Aurobindo Ghosh

144. Who was called ‘Desh Nayak”?
Answer: Subhash Chandra Bose

145. Who was called ‘the Prince of Martyrs’?
Answer: Bhagat Singh

146. Who was popularly called ‘Bengal Tiger’?
Answer: Bipin Chandra Pal

147. Third Round Table Conference was held in:
Answer: 1932

148. In which session of the INC did Gandhiji become President?
Answer: 1924 Belgaum (Karnataka)

149. Lal Bahadur Shastri is the first to get Bharat Ratna posthumously. He got Bharat Ratna in:
Answer: 1966

150. At what age did Gandhiji decide to adopt brahmacharya?
Answer: 37

151. In which year did Culcutta medical college start functioning?
Answer: 1835

152. In which year did the Lahore session of the Muslim League pass Pakistan Resolution?
Answer: 1940

153. The first Sikh to become the president of India:
Answer: Gyani Zail Singh

154. The Viceroy when Gandhiji launched Civil Disobedience Movement in 1930-
Answer: Lord Irwin

155. The first Indian woman to become the president of Indian National Congress:
Answer: Sarojini Naidu

156. India’s first newspaper Hickey’s Gazette started in:
Answer: 1780

157. The founders of Swaraj Party are Chitharanjan Das and.....
Answer: Motilal Nehru

158. Who was known as ‘Lokahitawadi’?
Answer: Gopal Hari Deshmukh

159. The first foreigner to become the president of INC?
Answer: George Yule

160. Who designed the national flag of India?
Answer: Pingale Venkiah

161. Who was the first deputy prime minister of India?
Answer: Sardar Patel

162. Who was the last Viceroy of British India?
Answer: Lord Mountbatten

163.  Who was known as the ‘saint of Pavnar’?
Answer: Vinoba Bhave

164. Bombay Stock Exchange was established in:
Answer: 1875

165. Who was known as ‘Japan Gandhi’?
Answer: Toyihiko Kagawa

166. The session of INC which approved the non-cooperation movement of Gandhiji was held at:
Answer: Kolkata

167. The year in which Congress launched the Individual Satyagraha:
Answer: 1940

168. The year of Bardoli Satyagraha led by Sardar Patel:
Answer: 1928

169. The year of the Poona Pact:
Answer: 1932

170. Vivekananda attended the World Parliament of Religions at Chicago in:
Answer: 1893

171. Who wrote ‘Anand Mat’?
Answer: Bankim Chandra Chatterjee

172. The year of Chauri-Chaura incident:
Answer: 1922

173. In which year did Gandhi attend the Second Round Table Conference?
Answer: 1931

174. Who founded the Poona Sarvajanik Sabha in 1870?
Answer: MG Ranade

175. Who headed the boundary commission appointed to demarcate the boundary between India and Pakistan?
Answer: Cyril Radcliff

176. Who said, “ Satyagraha is the tool of strong people”?
Answer: Mahatma Gandhi

177. Who was called ‘Lok Manya’?
Answer: Bal Gangadhar Tilak

178. Who was elected as the president in the All India Kisan Sabha held in Lucknow in 1936?
Answer: Swami Sahajanand Saraswati

179. In which year Gandhi-Irwin Pact was signed?
Answer: 1931

180. Lord Mountbatten became the Viceroy in:
Answer: 1947

181. The trial of INA prisoners in Red Fort was held in:
Answer: 1945

182. Who established Indian Trade Union Federation in 1929?
Answer: NM Joshi

183. Who founded Bharat Sevak Samaj?
Answer: Jawaharlal Nehru

184.The first person to appear on coins in independent India:
Answer: Jawaharlal Nehru

185. The only person to become the president of India who had been defeated in a Presidential previous election:
Answer: Neelam Sanjiva Reddy

186. The president of India who was formerly the chairman of Constituent Assembly:
Answer: Dr Rajendraprasad

187. The suicide bomber who killed Rajiv Gandhi on 21st May 1991: 
Answer: Thenmozhi Rajaratnam (Dhanu)

188. Who coined the term ‘Satyagraha’?
Answer: Gandhiji

189. Who established Vedanta College in 1825?
Answer: Ram Mohun Roy

190. Who was hanged along with Bhagat Singh?
Answer: Raj Guru and Sukhdev

191. The only Keralite to become the president of INC:
Answer: C Sankaran Nair

192. Who authored ‘Arctic Home in the Vedas’?
Answer: Bal Gangadhar Tilak

193. Who started the Self Respect Movement in Tamil Nadu?
Answer: EV Ramaswami Naicker

194. In which year did Gandhiji visit Kerala for the first time?
Answer: 1920

195. Name the Indian president who translated ‘The Republic’ by Plato?
Answer: Dr Zakkir Hussain

196. Who was known as ‘Desh band?
Answer: Chittaranjan Das

197. Who founded the Hindu Maha Sabha?
Answer: MM Malavya

198. Who is regarded as the father of ‘the two-nation theory?
Answer: MA Jinnah

199. Who wrote the book “What  Congress and Gandhi have done to untouchables’?
Answer: B R Ambedkar

200. Who was the political guru of Gopala Krishna Gokhale?
Answer: MG Ranade
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAY's EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC 10th, +2 Level Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
TEACHING APTITUDE TEST (K-TET, C-TET,, etc.) ---> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* SCERT TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

Post a Comment

0 Comments